Olimpijski center Novo mesto
Spletno mesto v objemu narave

100 %
brezogljično delovanje spletnega mesta
+7.000
novih uporabnikov na mesec
100 %
delovanje strani

Mestna občina Novo mesto nas je povabila k sodelovanju v evropskem projektu VARCITIES. Projekt VARCITIES po različnih mestih po evropi gradijo sodobna in v prihodnost usmerjena športna okolja. Olimpijski center Novo mesto je nov športno-rekreativni center s široko ponudbo športnih aktivnosti v objemu narave in temu primerno je bilo potrebno zgraditi tudi spletno mesto z rezervacijskim sistemom.

NETKO2024
Zamovalec v kategoriji Naj spletna stran za turizem, dogodke ali prosti čas

Blagovne znamke E-commerce Spletne aplikacije Spletne strani Trajnostno Uporabniška izkušnja

Cilj

Ciljna skupina
- Splošna javnost
- Profesionalni športniki

Spletno mesto je bilo potrebno zasnovati tako, da odraža športno-rekreativni duh, zdravje in visok nivo profesionalnega odnosa. Ker so objekti Olimpjskega centra Novo mesto močno vpeti v naravo mora to odražati tudi spletno mesto. Poleg tega je bielo potrebno med vsebino preplesti tudi vse senzorske podtake, ki jih pridobivamo iz okolice.

Uporabniška izkušnja

Prvo izhodišče za postavitev oblikovne zasnove in potovanja uporabnika je bilo vpetost v naravo. Za barvami, slikami in grafičnimi elementi smo dosegli in prikazali uporabniku jasno predstavo kaj je Olimpjski center Novo mesto, kje se nahaja ter njegovo povezavo z naravo. Poleg tega smo morali v vsebino vplesti še senzorske informacije, ki jih pridobivamo iz okolice.
Spletno mesto prikazuje tudi zasedenost objektov v realnem času, zasedenost prog, temperature vode, ... kar daje uporabnikom dodatne informacijo in s tem najboljšo uporabniško izkušnjo celotnega procesa obiska Olimpijskega centra Novo mesto.
Za same objekte smo oblikovali in izdelali še informacijske zaslone za LCD zaslone z različnimi koristnimi informacijami za obiskovalce objektov.

Tehnična rešitev, zelena rešitev

Spletno mesto smo zasnovali na dveh različnih tehnologijah - Wordpress (PHP) in .NET Core z namenom, da smo zagotovili brezhibno in napredno delovanje spletnega mesta ter enostavno uredniško uporabo.
Rezervacijski sistem je izdelan na osnovi .NET Core in neopazno integriran v Wordpress okolje na katerem bazira spletno mesto.

Ker na spletnem mestu veliko govorimo o naravi in zdravju smo v tem duhu za spletno mesto uredili tudi 100 % brezogljično gostovanje spletne strani na strežnikih, ki so 100 % napajani samo iz obnovljivih virov, v tem primeru z vetrom.
Na naši spletni strani si lahko preberete več o naši trajnostni iniciativi.Leto izdelave: 2023

Imate vprašanje?

Pokličite nas ali nam pošljite sporočilo

Naši partnerji

Nagrade in priznanja

Netko 6x
Websi 2x
Awwwards 2x
HighTexh XL Innovation Award 1x
Central European Startup Award 1x
Seal of Excellence 1x
Boniteta odličnosti 1x

Spoznajmo se!

Povezujemo znanje in izkušnje, povezujemo dizajn in tehnologije, povezujemo poslovne modele in uporabnike. Povezujemo vas z nami, zato nam pošljite sporočilo.

Kontakt

Numo d.o.o.

Nade Ovčakove ulica 1A
1000 Ljubljana
Slovenija

Prikaži pot

T 0820 28 941
E info@numo.si
E hr@numo.si

Več

Smo del nacionalne razvojne mreže in redni član Tehnološkega parka Ljubljana in Ameriške gospodarske zbornice Slovenija ter strokovnjak Digitalno inovacijskega stičišča Slovenije.