Slovenija transplant
Dar je v darovanju

100 %
brezogljično delovanje spletnega mesta
100 %
delovanje strani

Javni zavod Republike Slovenije za presaditve organov in tkiv Slovenija transplant (krajše Slovenija-transplant) je nacionalna pristojna organizacija, ki skrbi za delovanje in razvoj področja darovanja in presaditve organov. Zavod zagotavlja organizacijske pogoje, strokovne protokole in ustrezno zakonodajo, da imamo v Sloveniji uspešen, etičen, kakovosten in pregleden donorski program.

NETKO2024
Naj projekt NETKO 2024

NETKO2024
Zamovalec v kategoriji Naj spletna stran javne ali nevladne organizacije

Spletne strani Trajnostno Uporabniška izkušnja

Spletno mesto

Ciljna skupina
- Splošna javnost
- Strokovna javnost

Spletno mesto zavoda Slovenija-transplant informira družbo o sistemu in postopkih darovanja organov v Sloveniji, spodbuja avtonomni razmislek in prostovoljno opredelitev za darovanje organov. Hkrati nudi vpogled v bogat strokovni del in naloge zavoda Slovenija-transplanta.

Spletno mesto je nastalo z željo, da bo spletišče v današnjem medijskem kaosu kredibilen informacijski zemljevid za uporabnike. Hkrati pa stremi k rahljanju številnih tabujev o posmrtnem darovanju in spreminjanju toge paradigme razumevanja smrti v sodobni družbi. V posebnih segmentih nagovarja strokovno, splošno, medijsko javnost ter paciente pred in po transplantaciji.

Uporabniška izkušnja in vsebine

Spletna stran je medijsko bogata, intuitivna in omogoči uporabnikom bogato in prijetno digitalno izkušnjo. Vsebine na spletni strani so napisane z izrednim občutkom in empatijo do bralca_ke, ki je doživel_a izgubo bližnje osebe ali pa razmišlja in se odloča o opredelitvi glede darovanja. Gumb »Želim se opredeliti« je nevsiljivo stalno prisoten na vseh straneh. Strokovno zahtevni postopki so razloženi kratko in jasno, hkrati pa za zainteresirano javnost odpirajo dodatne vsebine za bolj poglobljeno branje kompleksne tematike.

Vsebine se premišljeno dopolnjujejo in nadgrajujejo z oblikovanjem. Cilj subtilnega oblikovanja je pritegniti uporabnike k darovanju organov, ki je za številne še vedno tesnobno, nevsakdanje, težko in ne tako prijetno. Upravljalec spletnega mesta lahko vse vsebine ureja sam in jih prilagaja na predloge strani, ki omogočajo predstavitve vsebin na zanimiv in bogat način.

Zeleno gostovanje

Spletna stran je napisana, oblikovana in izvedena z mislijo na človekoljubje, skrbi za sočloveka in trajnost, zato smo tudi samo delovanje - gostovanje spletnega mesta namestili na strežnike, ki se napajajo zgolj iz obnovljivih virov - vetrne energije.

Na naši spletni strani si lahko preberete več o naši trajnostni iniciativi.Leto izdelave: 2023

Imate vprašanje?

Pokličite nas ali nam pošljite sporočilo

Naši partnerji

Nagrade in priznanja

Netko 6x
Websi 2x
Awwwards 2x
HighTexh XL Innovation Award 1x
Central European Startup Award 1x
Seal of Excellence 1x
Boniteta odličnosti 1x

Spoznajmo se!

Povezujemo znanje in izkušnje, povezujemo dizajn in tehnologije, povezujemo poslovne modele in uporabnike. Povezujemo vas z nami, zato nam pošljite sporočilo.

Kontakt

Numo d.o.o.

Nade Ovčakove ulica 1A
1000 Ljubljana
Slovenija

Prikaži pot

T 0820 28 941
E info@numo.si
E hr@numo.si

Več

Smo del nacionalne razvojne mreže in redni član Tehnološkega parka Ljubljana in Ameriške gospodarske zbornice Slovenija ter strokovnjak Digitalno inovacijskega stičišča Slovenije.