Netko 2024 zmagovalci

thinktank
Absolutni NETKO 2024 zmagovalci

torek 2.4.2024 | Denis Lončar, direktor

Za nami je zelo uspešno leto, kar se je lepo zaokrožilo tudi na dogodku NETKO 2024, kjer smo prejeli kar 4 prestižne nagrade. 3 zmage iz kategorij in eno posebno zmago za najboljši spletni projekt pod .si domeno in s tem postali absolutni zmagovalci NETKO tekmovanja.

Register.si in Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) sta v četrtek, 28. 3. 2024 podelila prestižne nagrade Netko 2024 za slovenske spletne odličnosti. Prijavljeni projekti na tekmovanju se lahko uvrstijo v osem kategorij, strokovna žirija pa podeli še posebni nagradi za Naj projekt pod domeno .si in za Naj digitalno agencijo leta.

 

Naj spletna stran javne ali nevladne organizacije in Naj projekt: www.slovenija-transplant.si

Za ta projekt smo prejeli kar 2 nagradi: Naj projekt in Naj spletna stran javne ali nevladne organizacij

Prva zmaga za Naj projekt: Strokovna žirija izmed vseh prijavljenih nagrado podeli projektu, ki zbere najvišje število točk.

Slovenija Trasplant je prejel še eno zmago, to je Naj spletna stran javne ali nevladne organizacij:

Skupaj z naročnikom Slovenija transplant smo poskrbeli za ozaveščanje splošne javnosti k opredelitvi, da postanejo darovalci organov in tkiv. Spletno mesto zavoda Slovenija-transplant informira družbo o sistemu in postopkih darovanja organov v Sloveniji, spodbuja avtonomni razmislek in prostovoljno opredelitev za darovanje organov. Hkrati
nudi vpogled v bogat strokovni del in naloge zavoda Slovenija-transplanta. Spletno mesto je nastalo z željo, da bo spletišče v današnjem medijskem kaosu kredibilen informacijski zemljevid za uporabnike. Hkrati pa stremi k rahljanju številnih tabujev o posmrtnem darovanju in spreminjanju toge paradigme
razumevanja smrti v sodobni družbi. V posebnih segmentih nagovarja strokovno, splošno, medijsko javnost ter paciente pred in po transplantaciji.

Vsebine se premišljeno dopolnjujejo in nadgrajujejo z oblikovanjem. Cilj subtilnega oblikovanja je pritegniti uporabnike k darovanju organov, ki je za številne še vedno tesnobno, nevsakdanje, težko in ne tako prijetno. Upravljalec spletnega mesta lahko vse vsebine ureja sam in jih prilagaja na predloge strani, ki omogočajo predstavitve vsebin na zanimiv in bogat način. Spletna stran je napisana, oblikovana in izvedena z mislijo na človekoljubje, skrb za sočloveka in trajnost, zato smo gostovanje spletnega mesta namestili na strežnike, ki se napajajo zgolj iz obnovljivih virov – vetrne energije.

Več o projektu si lahko preberete na naši spletni strani ali obiščete spletno mesto.

 

Naj spletna stran za družbeno odgovornost: www.polnizagona.si

Tretjo zmago smo prejeli v kategoriji Naj spletna stran za družbeno odgovornost s projektom POLNI ZAGONA. Projekt, ki smo ga razvili v sodelovanju z naročnikom Ministrstvo za okolje, prostor in energijo je spodbudili celo Slovenijo v kolesarjenje.
Pobuda Polni zagona kolesarimo v službo spodbuja ljudi k ukrepanju in dokazuje, da lahko vsak posameznik prispeva k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov, čistejšemu zraku v mestih, večji kakovosti bivanja, javnemu zdravju in socialni pravičnosti. S kolesarjenjem v službo lahko vsak posameznik prispeva k zmanjšanju obremenitve okolja in prometnih zastojev, hkrati pa si zagotovi tudi bolj zdrav način potovanja. Pobuda je vseslovenska iniciativa namenjena posameznikom in podjetjem, ki želijo prispevati k večji trajnostni mobilnosti. Delodajalci lahko spodbujajo svoje zaposlene k sodelovanju in s tem prispevajo k izboljšanju zdravja zaposlenih, podobi podjetja in učinkovitosti poslovanja.

Ker je izziv Polni zagona namenjen spodbujanju kolesarjenja kot trajnostne oblike mobilnosti in spreminjanju vsakodnevnih potovalnih navad, smo spletno aplikacijo zasnovali in oblikovana na način gamifikacije. Uporabnika tako preko nagrad in osvajanja različnih ciljev, spodbujamo, da čim večkrat pot v službo prekolesari in s tem poskrbi za svoje zdravje ter hkrati prispeva k ohranjanju okolja.

Več o projektu si lahko ogledate na www.polnizagona.si

 

Naj spletna stran za turizem, dogodke ali prosti čas: www.olimpijskicenter-nm.si

Četrto zmago smo dobili v kategoriji Naj spletna stran za turizem, dogodke ali prosti čas. Skupaj z naročnikom MO Novo mesto smo razvili napredno stran, ki prikazuje LIVE podatke mikroklime in zasedenosti kapacitet objektov.

Spletno mesto Olimpijski center Novo mesto je bilo vzpostavljeno v okviru evropskega projekta VARCITIES, ki je usmerjen k spodbujanju fizične dejavnosti, bolj zdravega načina življenja in boljše kakovosti življenja vseh občanov. Mestna občina Novo mesto je zasnovala celovit športno-rekreacijski kompleks, ki obsega: pokrit velodromom, atletsko dvorano, bazenski kompleks in zelene površine, v katere so umeščeni konjeniški center in rekreacijski park s trim stezo, motorični park za otroke ter senzorična pot za slepe in slabovidne.
Po celotnem kompleksu se izvaja zajem podatkov v realnem času iz senzorskih sistemov v notranjosti objektov in zunanjem naravnem okolju.
Cilj projekta Varcities je zagotavljanje zelenih in trajnostnih mest prihodnosti, zato smo delovanje spletnega mesta naredili 100% brezogljično. Spletno mesto gostuje na strežniku, ki so napajani zgolj iz obnovljivih virov – vetrne energije.

Več o projektu si lahko preberete na naši spletni strani ali obiščete spletno mesto.

 

Izjemno ponosni smo na naš team, ki s svojim delom konstantno ustvarja presežke. Takšne nagrade kot je NETKO so nam izredno pomembne, saj na ta način predstavimo širši množici našo strokovnost, znanje in nenazadnje tudi tankočutnost in empatijo, ki se vpleta v naše rešitve.

 

Vabimo vas tudi k ogledu ostalih zgodb, ki jih najdete na naši spletni strani.

Več o NETKO 2024 nagrajencih tukaj https://www.netko.si/nagrajenci

Niste našli odgovora?

Pošljite nam vprašanje ali nas pokličite na 0590 342 50.
V najkrajšem možnem času vam bomo priskočili na pomoč.

Nagrade in priznanja

Netko 6x
Websi 2x
Awwwards 2x
HighTexh XL Innovation Award 1x
Central European Startup Award 1x
Seal of Excellence 1x
Boniteta odličnosti 1x

Spoznajmo se!

Povezujemo znanje in izkušnje, povezujemo dizajn in tehnologije, povezujemo poslovne modele in uporabnike. Povezujemo vas z nami, zato nam pošljite sporočilo.

Kontakt

Numo d.o.o.

Nade Ovčakove ulica 1A
1000 Ljubljana
Slovenija

Prikaži pot

T 0820 28 941
E info@numo.si
E hr@numo.si

Več

Smo del nacionalne razvojne mreže in redni član Tehnološkega parka Ljubljana in Ameriške gospodarske zbornice Slovenija ter strokovnjak Digitalno inovacijskega stičišča Slovenije.