SAZU
Fisher Coast - Digitalna razstava o ribištvu

Slovenska akademija znanosti in umetnosti (SAZU), ustanovljena leta 1938, je najvišja nacionalna znanstvena in umetnostna ustanova. Združuje znanstvenike in umetnike, ki so bili izvoljeni med njene člane zaradi posebnih dosežkov v znanosti in umetnosti.
Za SAZU smo izdelali digitalno razstavo, ki združuje primere obalnih transformacij iz Indije, Norveške, Združenega kraljestva in Slovenije ter poudarja kontinuiteto in spremembe s pomočjo satelitskih posnetkov, statistik, življenjskih zgodovin, etnografskih filmov ter arhivskega in foto gradiva.

Spletne strani Uporabniška izkušnja

Cilj projekta

Splošna javnost

Fishercoast je večletni mednarodni projekt, ki se je izvajal pod okriljem SAZU. Zaključek projekta je digitalna razstava, katere cilj je predstaviti transformacijo ribiške obale skozi čas na različnih lokacijah po svetu.

Aktivnosti

Glavne aktivnosti izdelave digitalne razstave so bile razvoj primerne uporabniške izkušnje, ustrezno oblikovanje za najboljše doživetje narave, priprava vsebinske strukture in osnovna SEO optimizacija.

Izkušnja obiskovalca

Obiskovalcu smo želeli približati izkušnjo obiska prave razstave skozi digitalni svet. Grafični vmesnik je oblikovan tako, da gledalca nezavedno popeljemo v zgodbo ribištva in obalne transformacije in ga informiramo ob ustreznem trenutku s pravimi informacijami. Črna ozadja dajejo še močnejši fokus na posamezne fotografije, ki so vodile zgodbe.
Vabimo vas na ogled zanimive razstave in doživite življenje ribičev od Slovenije do Indije.

Imate vprašanje?

Pokličite nas ali nam pošljite sporočilo

Naši partnerji

Nagrade in priznanja

Netko 6x
Websi 2x
Awwwards 2x
HighTexh XL Innovation Award 1x
Central European Startup Award 1x
Seal of Excellence 1x
Boniteta odličnosti 1x

Spoznajmo se!

Povezujemo znanje in izkušnje, povezujemo dizajn in tehnologije, povezujemo poslovne modele in uporabnike. Povezujemo vas z nami, zato nam pošljite sporočilo.

Kontakt

Numo d.o.o.

Nade Ovčakove ulica 1A
1000 Ljubljana
Slovenija

Prikaži pot

T 0820 28 941
E info@numo.si
E hr@numo.si

Več

Smo del nacionalne razvojne mreže in redni član Tehnološkega parka Ljubljana in Ameriške gospodarske zbornice Slovenija ter strokovnjak Digitalno inovacijskega stičišča Slovenije.