Fisher Coast
digitalna fotografska razstava

Digitalizacija se je globoko razširila tudi v kulturno in znanstveno področje. Naročnik SAZU je do nas pristopil z željo oblikovanja in izdelave mednarodne virtualne fotografske razstave na spletu. Zahteva je bila, da naj bo to prava fotografska razstava postavljena v digitalno okolje.

UI oblikovanje UX oblikovanje wordpress

Izgradnja digitalne podobe

Digitalna razstava zahteva poseben pristop k oblikovanju saj je potrebno uskladiti lastnost medija - spletna stran s principom klasične razstave, kot jo poznamo iz galerij in muzejev, kjer je fizično okolje že urejeno na način, da postavi razstavni eksponat v središče pozornosti. Ta občutek oz. ureditev okolja smo morali pripeljati tudi v digitalni prostor razstave. Uporabniški vmesnik je očiščen vseh nepotrebnih elementov, ki bi lahko motili obiskovalca, barve so urejene na način, da lahko obiskovalec nemoteno potuje skozi razstavo.

Uporabniška izkušnja

Cilj oblikovanja uporabniške izkušnje digitalne virtualne fotografske razstave je postaviti razstavljen objekt v središče pozornosti obiskovalca. Obenem pa obiskovalcu zagotoviti vse potrebne informacije, ki jih potrebuje ob ogledu razstave. Igra med svetlim in temnim ozadjem nam je omogočila voditi fokus obiskovalca skozi virtualni prostor razstave. Na ta način smo obiskovalca podzavestno usmerjali kje mora biti osredotočen in kje gre lahko lahkotno čez vsebino.

Programiranje

Za izdelavo virtualne razstave smo uporabili platformo Wordpress, ki smo jo prilagodili na način, da lahko naročnik samostojno ureja vse razstavne vsebine.

Imate vprašanje?

Pokličite nas ali nam pošljite sporočilo

nagrade

HTXL Innovation award Central European Starup Award Netko 2014 WebSi 2014 WebSi 2014 AAA Bisnode

Spoznajmo se!

Povezujemo znanje in izkušnje, povezujemo dizajn in tehnologije, povezujemo poslovne modele in uporabnike. Povezujemo vas z nami, zato nam pošljite sporočilo.

Kontakt

Numo d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13
1000 Ljubljana
Slovenija

poiščite pot T 0590 342 50
E
info@numo.si
E hr@numo.si

Numo Skype
numo.digital

Več

Smo del nacionalne razvojne mreže in redni član Tehnološkega parka Ljubljana in izbrani strokovnjak Digitalno inovacijskega stičišča Slovenije.


Raziskovalno - razvojni projekti
podprti s strani slovenskih in evropskih javnih razpisov