Bioapp Plastic FREE
Znanstveniki proti plastiki

+5 min
se uporabniki zadržujejo na strani
100 %
CO2 odkup pri gostovanju
+4,5 kg
privarčevanega CO2 vsako leto

Bioapp Plastic FREE je projekt Kemijskega inštituta pod vodstvom dr. Uroša Novaka, kjer znanstveniki iščejo okolju prijazne rešitve, ki bi nadomestile široko uporabo plastike in plastičnih izdelkov.

Blagovne znamke Spletne strani

Zgodba

Projekt je zasnovan na znanstveni zgodbi iskanja alternativnih rešitev, ki bi nadomestile široko uporabo plastike. Zgodbo za javnost smo obogatili s pripovedjo uporabe organskih nadomestkov skozi modo in vsakodnevne aktivnosti, kot so kuhanje kave, čaja, … pa vse do uporabe v kozmetiki. Cilj zgodbe je, da na čim bolj poljuden način prikaže zahtevne znastvene procese, ki bi lahko izboljšale naš novi jutri.

Video in fotografije

Ker slika pove 1.000 besed in video pove 10.000 besed, smo za gledalce izdelali video in slikovni material, ki plastično oriše kako lahko v vsakdanjem življenju nadomestimo plastiko z okolju prijaznimi alternativami.

Spletna stran

Nepogrešljiv element pripovedi celotne zgodbe pa je vsekakor spletna stran, ki je središče vseh informacij, kjer lahko uporabnik pregleda, prebere in se obogati z informacijami glede nadomestkov plastike.
Spletna stran je zasnovana na atraktiven grafičen način, ki pritegne uporabnika k branju oz. raziskovanju spletnega mesta. Ozadje spletne strani teče na odprtokodnem sistemu Wordpress.
Da pa smo podkrepili vso zgodbo, smo gostovanje spletne strani uredili na strežnikih, ki se napajajo iz obnovljivih virov. Na tak način skoraj izničimo izpust CO2 v ozračje ob pregledovanju spletnega mesta.

Imate vprašanje?

Pokličite nas ali nam pošljite sporočilo

Naši partnerji

Nagrade in priznanja

Netko 6x
Websi 2x
Awwwards 2x
HighTexh XL Innovation Award 1x
Central European Startup Award 1x
Seal of Excellence 1x
Boniteta odličnosti 1x

Spoznajmo se!

Povezujemo znanje in izkušnje, povezujemo dizajn in tehnologije, povezujemo poslovne modele in uporabnike. Povezujemo vas z nami, zato nam pošljite sporočilo.

Kontakt

Numo d.o.o.

Nade Ovčakove ulica 1A
1000 Ljubljana
Slovenija

Prikaži pot

T 0820 28 941
E info@numo.si
E hr@numo.si

Več

Smo del nacionalne razvojne mreže in redni član Tehnološkega parka Ljubljana in Ameriške gospodarske zbornice Slovenija ter strokovnjak Digitalno inovacijskega stičišča Slovenije.